Verjaardag Tradities

verjaardag tradities uit verschillende landen

In veel landen worden verjaardagen gevierd en zo de verjaardag traditie in stand gehouden. Verjaardag tradities kunnen per land/cultuur enorm verschillen.

In sommige landen neemt men genoegen met slingers, ballonnen en cadeautjes en in andere landen moet minimaal een grote zaal met veel lekker eten en live muziek worden georganiseerd.

Verjaardag tradities uit andere landen/culturen

Op deze pagina een greep uit de verjaardag tradities van andere landen/culturen.


Chinese verjaardag tradities

 1. In China eten kinderen lange noodles om het lange leven van hun grootouders te vieren.
 2. Chinezen schrijven op deze dag vaak het karakter “shou” op een rood vel en hangen dat op in huis.
 3. De jarige wordt shouxingzai, shouxinggong of shouxing genoemd. Shou Xing beeldjes staan met een verjaardag vaak in huis als versiering. Shou betekent “lang leven”.
 4. Als iemand een leeftijd bereikt dat eindigt op negen, dan is deze verjaardag belangrijker dan verjaardagen van andere leeftijden. 49 jaar worden is dan belangrijker dan 50 jaar worden.

Russische verjaardag tradities

 1. Russische kinderen worden aan hun oren getrokken (zoveel als de behaalde leeftijd). De bedoeling is dat ze daarvan groeien.
 2. Op een Russisch kinderfeestje blijven ook de ouders van de gasten erbij.
 3. Iedereen houdt een toespraak voor de jarige.Ierse verjaardag tradities

 1. In Ierland was een verjaardag vroeger niet pijnloos. Jarigen kregen verjaardagsklappen (zoveel als de behaalde leeftijd). Deze klappen waren bedoeld om geesten te verjagen. Nu nog is het voor middelbare schoolkinderen een risicovolle dag. Vrienden wachten hen op en proberen een stinkend mengsel over het hoofd van de jarige te gooien.
 2. Een Ierse verjaardag word gevierd met familie en vrienden.
 3. Eten van traditionele Ierse gerechten en dranken.
 4. Zang en dans zijn festiviteiten die niet mogen ontbreken.

Belgische verjaardag tradities

 1. In België werden jarige kinderen vroeger opgewacht door familieleden met een speld in de hand, met de bedoeling om de jarige te prikken en zo de boze geesten te verjagen.

Schotse verjaardag tradities

 1. In Schotland bakt men verjaardagstaart met verrassingen erin.

De verjaardag is de dag waarop men zijn of haar geboorte viert. In veel landen, waaronder Nederland en België, komt de verjaardag overeen met de geboortedag.

Wie ooit op 19 juni geboren is viert zijn of haar verjaardag dit jaar ook op 19 juni.

In sommige landen of culturen viert men de verjaardag niet op de datum van de geboortedag, maar op de naamdag, de dag van de heilige waarnaar men vernoemd is.

Verjaardagsgedichten en Plaatjes

Verjaardagsgedichten en Plaatjes